Trump slår tillbaka mot Clinton efter FBI-utspelet

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Demokraternas kandidat Hillary Clinton ger FBI och Vladimir Putin skulden för sin valförlust.

Men den förklaringen ger Donald Trump inte mycket för.

”FBI-chefen James Comey var det bästa som någonsin hänt Hillary Clinton”, twittrar presidenten.

1 av 2 | Foto: REUTERS
Hillary Clinton.

De ryska hackerattackerna och FBI:s mejlutredning bidrog till att Hillary Clinton förlorade valet. Det sa hon i en intervju med CNN på tisdagen.

Nu slår Donald Trump tillbaka. Sin vana trogen är det på Twitter som presidenten dundrar loss.

”FBI-chefen James Comey var det bästa som någonsin hänt Hillary Clinton eftersom han gav henne grönt ljus för att göra många dåliga saker”, skriver Trump, och fortsätter:

”Den löjliga Trump/Ryssland-storyn var en ursäkt som Demokraterna använde för att förklara att de förlorade valet. Kanske var det så att Trump bara gjorde en väldigt bra kampanj?”

Även presidentens rådgivare Kellyanne Conway ger Clinton en rejäl känga:
”Du ignorerade Wisconsin. Du kallade oss bedrövliga och oförbätterliga. Du hade massor av pengar men inget budskap. Förlorade mot en bättre kandidat”, twittrar hon.

Conway avslutar Twitter-inlägget med en besk gliring: ”Från: Kvinna i Vita huset”.

”Väljarna blev bortskrämda”

I CNN-intervjun tog Hillary Clinton själv på sig ansvaret för valnederlaget – men utan att gå in på några specifika missar i kampanjen.

– Det var jag som var kandidaten. Jag var personen på valsedeln. Och jag är mycket medveten om utmaningarna och problemen som vi hade, sa hon.

Den tidigare utrikesministern slog dock samtidigt fast hon hade blivit president om det inte hade varit för de ryska påverkansförsöken och FBI-chefen James Comeys beslut att granska hennes mejlhantering på nytt.

– Jag var på väg att vinna tills en kombination av James Comeys brev den 28 oktober och ryska Wikileaks-läckor sådde tvivel hos människor som tänkte rösta på mig men som blev bortskrämda.

Får intern kritik

Clintons kampanj har ännu inte släppt någon eftervalsanalys, men det pågår en hård självrannsakande process inom Demokraterna.

Politico rapporterar att många partikollegor är kritiska till att Hillary Clinton under valrörelsen inte reste till Wisconsin och sällan besökte Michigan. Det var två mycket jämna delstater som Trump tog hem segern i, och det fick stor betydelse för slutresultatet.

LÄS OCKSÅ:

Här vann Clinton respektive Trump – valresultatet stat för stat INTERAKTIV GRAFIK
Så blev Trump president – fast Clinton fick flest röster

Publicerad:

LÄS VIDARE