Brexit-dramatik, skruvad dockhumor och våldsamma ryssar

Av:

Publicerad:
Foto: HBO/SVT/TV4.

VECKANS STREAMINGTIPS Benedict Cumberbatch i tv-filmen ”Brexit”, SVT:s vuxendockserie ”Operation Klotty” och TV4-premiären av Mikael Håfströms rysslandsthriller ”Dirigenten”.

Brexit: The uncivil war


"Alla vet vem som vann, men alla vet inte hur." Så öppnar en Benedict Cumberbatch med osedvanligt högt hårfäste filmen "Brexit: The uncivil war". Han spelar Dominic Cummings – mannen som ledde Vote Leave-kampanjen inför folkomröstningen om Storbritanniens medlemskap i EU, och alltså styrde folket mot det politiska jordskredet brexit. Filmen har inte landat helt utan kontroverser i England, vilket är förståeligt med tanke på att man som tittare inte riktigt kan låta bli att heja på snillet och outsidern Cummings, men som underhållning och ytlig inblick i spelet bakom kulisserna är "Brexit: The uncivil war" en fascinerande (och skrämmande) tittfest.
HBO NordicOperation Klotty


Björn Carlberg, som tidigare har gjort kultiga "Kjell", har skapat en ny vriden dockserie för vuxna som är rätt härlig. I centrum för "Operation Klotty" står Renata, en nyrik, förmodligen halvalkoholiserad dam i sina bästa år som har nästlat sig in i högadeln, men nu står inför en ny klassresa – stuprakt nedåt – då hennes arme, gamle och skröplige bilhandlarmake Klottys förmögenhet har tagit slut. Med i bilden finns även, bland andra, parets hopplöst tonåriga dotter Paula, en aningslös holländare som blir indragen i Renatas komplott för att återigen hamna på grön kvist, och Renatas rika översittarväninnor. Mycket roligt.
SVT Play. Premiär i morgon

Foto: Johan Paulin/SVT.
”Operation Klotty”.

Dirigenten


Nu finns Mikael Håfströms läckra dramathriller "Dirigenten", som hade premiär på C More i julas, även att se på TV4 Play. Skådeplatsen är den smutsiga ryska finansvärlden vid tiden runt millennieskiftet, där en hårdhänt kapitalism har tagit över efter den fallna kommunismen. Adam Pålsson gör huvudrollen som den svenska finanskillen Tom Blixen, som jobbar på en investmentbank i Moskva och har fått vittring på vad han tror är en bra affär, men i stället för att tjäna enkla, snabba pengar råkar utlösa en lavin av våldsamheter. Spännande och välspelat, med pampig musik, nyckfull atmosfär och läckra miljöer.
TV4 Play


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE