Kärleksjakt med något daterad känsla

Anna Kendrick letar efter den rätte i ”Love life”

Av:

Publicerad:
”Love life”.
Foto: Lionsgate/C More.
”Love life”.

TV-RECENSION ”Love life”, med Anna Kendrick i huvudrollen, är en vänlig och lättsmält historia om en ung kvinnas relationshistoria. Men speciellt progressiv är den ju inte.


Love life

C More
Del 1-7
Av Sam Boyd, med bl a Anna Kendrick, Zoë Chao, Peter Vack, Scoot McNairy, Nick Thune, Jin Ha, Hope Davis.


ROMANTISK DRAMAKOMEDI I slutet av maj lanserades den nya streamingtjänsten HBO Max i USA, med ”Love life” som första manusbundna originalserie serie för vuxna.

En serie som duger alldeles utmärkt till att ligga och dega framför – men inte har något mer än tre versaler att göra med den typ av udd, känsla och kvalitet som varumärket HBO i princip har varit synonymt med sedan millennieskiftet.
Anna Kendrick, som också är producent (vid sidan av bland andra ”Bridesmaids”-regissören Paul Feig), spelar huvudrollen i den första omgången av vad som är tänkt att bli en antologiserie, där varje säsong följer en ny protagonists romantiska historia, med allt den innebär av höjdpunkter och lågvattenmärken.
Den här gången handlar det om Darby Carter, som när vi först träffar henne 2012 får ihop det med Augie Jeong (Jin Ha) efter en karaokekväll. Inom loppet av 30 minuter går relationen från spänt telefonväntande till härlig tvåsamhet och vidare till ledsamt avslut, och i följande avsnitt avhandlas bland annat ett förhållande med en äldre, före detta chef (Scoot McNairy), ett klängigt one night stand (Gus Halper), ett kortlivat äktenskap och återkomsten av en gammal ungdomskärlek (John Gallagher Jr).
Allt ramas in av Lesley Manvilles brittiskt bildade berättarröst, som inleder och avslutar varje avsnitt med fakta och insikter.
Att bygga ut den här typen av romcom-koncept från det vanliga filmformatet till en tv-serie med plats för mer djup, komplexitet och personlig utveckling är inte en dålig idé, i teorin. Men ett problem med ”Love life”, utöver hur oerhört bekant allting känns, är att Darby är en ganska mesig och daterad figur, utan någon direkt personlighet.
Hon har lite olika diffusa, konstrelaterade jobb, och ett gäng kontursvaga vänner (Zoë Chao, Peter Vack och Sasha Compere). Men hon definieras i princip enbart av sina kärleksrelationer, och ges inga större ambitioner utöver att fånga en man.

Jämförelser har gjorts med ”Sex and the city” – men de är knappast till den här seriens fördel. För där ”SATC” på många sätt låg i framkant, ligger ”Love life” på nästan alla sätt i bakkant.


”Love life” har premiär på C More den 14 juni.

Se även... Netflix ”Never have I ever”. En annan serie där berättarrösten (som där tillhör tennisstjärnan John McEnroe) har en framträdande roll.


Visste du att... Anna Kendrick har gett ut den självbiografiska essäsamlingen ”Scrappy little nobody” (2016)?


Just nu... är Kendrick även aktuell med ”Trolls”-uppföljaren ”Trolls world tour”. Filmen, som heter ”Trolls 2: Världsturnén” på svenska, kommer dock hit först till hösten.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE