Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Simon Peyron om livet som pappa: Har brutit ihop av glädje

Satsar på solokarriären – och har fått sitt första barn

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Simon Peyron.

Sångaren Simon Peyron och SVT-profilen Malin Olsson har fått barn.

För Nöjesbladet berättar nu Simon om papparollen och karriärsatsningen.

– Förlossningen var det mest magiska jag någonsin varit med om, säger han.

Simon Peyron, känd som frontman i bandet Outtrigger satsar nu på en solokarriär. Med debutsingeln ”Breaking up” vill han visa upp sig själv i en ny genre. Låten skrev han med Josef Melin för ett år sen.

– Den har fått olika innerbörd på vägens gång. Det som är fint med låten är att den egentligen inte är knuten till en specifik person. Den handlar mer om att man bryter sig loss från ett dåligt mönster. Men alla har väl varit med om en relation som pågått lite för länge. Som tur är gäller det inte min nuvarande relation, säger han till Nöjesbladet.

Simon är tillsammans med SVT-profilen och programledaren Malin Olsson. Paret fick sitt första barn tillsammans i april, en dotter.

– Det var helt galet. Innan hon kom var jag väldigt orolig över hur jag skulle få ihop det vanliga livet med musiken. Men från dagen vi visste att hon var på väg så släppte all den där ångesten och stressen.

”Världens coolaste kvinna”

Efter att ha gått igenom förlossningen tillsammans med Malin är han otroligt imponerad.

– Förlossningen var det mest magiska jag någonsin varit med om. Jag trodde att jag skulle vara mycket mer rädd men jag tyckte att vi fick till en sådan teamkänsla. Malin var världens powerwoman. Efter en förlossning inser man att kvinnor är det häftigaste i hela världen. Malin är verkligen världens coolaste kvinna, som nu dessutom är mamman till mitt barn.

Nu har det passerat elva veckor sedan Simon blev pappa. Han är tillbaka på jobbet och beskriver själv hur han börjat hitta en ny vardag.

Att vara pappa är delvis som han föreställt sig, men bjuder också på många överraskningar.

– Som hur det är när ens barn tittar på en och ler. Den känslan kan man inte beskriva förrän barnet är här. Det har fått mig att bryta ihop i glädjetårar så många gånger nu, säger han och fortsätter:

– Jag har haft en väldigt god relation till mina föräldrar. Det är den typen av kärlek, fast ännu mer. Det är på en nivå som man aldrig upplevt tidigare.

”Gräva ner sig i en grotta”

Karriärmässigt drömmer Simon bland annat om att släppa en ny skiva med Outtrigger. Bandet har inte varit speciellt aktiva de senaste två åren, berättar han. Anledningarna är dels ekonomiska men handlar också om att bandmedlemmarna är utspridda i både Sverige och Norge. De har valt att satsa på egna projekt. Men Simon intygar att bandet fortfarande existerar.

Att få pyssla med musik på heltid är något Simon beskriver som fantastiskt. Samtidigt poängterar han att hans främsta mål är att ’må bra’.

– Det är viktigt att inte glömma bort det vanliga livet. Det är lätt att som musiker gräva ner sig i sin grotta och skriva sina verk. Jag älskar det men plötsligt har du jobba 16 timmar om dagen varje dag i fyra år och tappat en drös vänner. Och plötsligt har de där åren blivit till tio eller femton, säger han och fortsätter:

– Jag försöker hitta harmoni och en balans. Livet går upp och ner men jag tycker att man blir lite klokare för varje dag. Att bli pappa hoppas jag har gjort mig mer ödmjuk, säger han.

Publicerad: