Känslostark uppföljare med sjungande Frost-systrarna

Av:

Publicerad:
Sven. Olof, Kristoffer, Elsa och Anna.
Foto: DISNEY
Sven. Olof, Kristoffer, Elsa och Anna.

Frost 2
Regi Jennifer Lee/Chris Buck, med svenska röster av Mimmi Sandén, Annika Herlitz, Nassim Al Fakir, Sebastian Karlsson, Linda Olsson.

ANIMERAD Vatten kan minnas.
Det berättar snögubben Olof för systrarna Elsa och Anna när de alla är på väg mot den förtrollade skogen. I första filmen fick drottning Elsa i Arendal lära sig att försonas med sin magiska kraft att förvandla det mesta till is. Här får vi veta allt om bakgrunden.
Filmen börjar när systrarna är barn och deras pappa kungen berättar om den förtrollade skogen och ett dramatiskt möte med tundrafolket i hans ungdom. Som vuxna tar Anna och Elsa reda på vad som egentligen hände i det förflutna.
Alla sjunger förstås. Precis som i första filmen finns här pampiga musikalnummer. Både musiken och berättelse hämtar inspiration från tundrafolket, som lever med sina renar i närkontakt med naturen. På skurksidan finns onda makthavare som styrs av rädsla och fördomar mot andra folkslag. Man ska inte bli ovän med vatten, eld, jord och vind.
Elsa har sina övernaturliga krafter, lillasyster Anna har sitt goda hjärta och mod. Båda egenskaperna behövs för att hitta sanningen och rädda Arendal.
Snögubben Olof står för humorn, tillsammans med renen Sven och  Kristoffer som kämpar med att uttrycka sina känslor för Anna.
Mest är det allvar, och spänning. Vuxna problem och vuxna känslor driver ”Frost 2”. Precis som i de gamla sagor som Disney lånat inspiration av.

Publicerad: