Publicerad:

Alicia Keys gör dokumentär om svarta stjärnor

Av:

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Charles Sykes/Invision/AP/TT
Alicia Keys är exekutiv producent för dokumentärfilmen "American masters: how it feels to be free". Arkivbild.

Sångerskan Alicia Keys är exekutiv producent för en kommande dokumentärfilm om sex svarta kvinnliga stjärnor i underhållningsindustrin – hur de har utmanat rasistiska stereotyper, och förändrat både sig själva och publiken i den processen, skriver Deadline.

"American masters: how it feels to be free" skildrar sångerskorna Nina Simone, Lena Horne och Abbey Lincoln, och skådespelarna Diahann Carroll, Cicely Tyson och Pam Grier genom tidigare intervjuer och inspelade framträdanden. Men också genom intervjuer med personer som inspirerats av dem, bland andra Halle Berry, Samuel L Jackson och Alicia Keys själv.

Hon säger i ett pressmeddelande att hon inspireras av dessa "starka, orädda kvinnor som stod upp för rasism, sexism, utfrysningar och trakasserier", och att hon är stolt över att vara en del av ett så viktigt projekt: "Jag hedrar deras mod genom att lyfta deras berättelser och fortsätta det arbete de en gång påbörjade".

Dokumentären är baserad på boken "How it feels to be free: black women entertainers and the civil rights movement" av historikern Ruth Feldstein, och planeras få premiär i USA och Kanada i början av nästa år.

Publicerad:
Publicerad: