Britney Spears domstolsförhandling kraschad av åhörare

Vägrade lämna videostreamningen – domaren tvingades skjuta upp mötet

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Britney Spears dök aldrig upp i rätten eller via video – och domaren tvingades skjuta upp domstolsförhandlingen.

Då hade åhörare ur allmänheten under två timmar vägrat att lämna videomötet som skulle hållas bakom stängda dörrar, uppger TMZ.

Hon skulle ha medverkat via videolänk i domstolsförhandlingen om sitt förmyndarskap, men Britney Spears, 38, dök aldrig upp, rapporterar flera Hollywood-sajter, däribland TMZ och Blast.

I domstolsdokument som Blast publicerar listas inte Britney Spears som en av personerna närvarande vid förhandlingen som ägde rum i Los Angeles i onsdags. Bland de som medverkade märks istället bland annat hennes båda föräldrar James ”Jamie” Spears och Lynne Spears. Jamie Spears har varit Britney Spears officiella förmyndare sedan hon omyndigförklarades efter ett mentalt sammanbrott 2008, men efter att han blev sjuk förra året har Britney Spears mångåriga medarbetare och vårdare Jodi Montgomery klivit in som tillförordnad förmyndare, och det visar domstolsdokumenten att hon fortfarande är.

Stängda dörrar

Vad som framgår av domstolsdokumentet är att Jamie Spears efter att mötet öppnats begärt att domstolsförhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar och att domaren Brenda J. Penny accepterade begäran.

Ett 70-tal personer demonstrerar utanför rättssalen i Los Angeles.
Foto: MAGNUS SUNDHOLM
Ett 70-tal personer demonstrerar utanför rättssalen i Los Angeles.

Men fans som anslutit till videokonferensen för att följa mötet vägrade följa domarens order, enligt TMZ. Ett antal personer som varit med i det som TMZ beskriver som ett möte över videokonferenstjänsten zoom, valde att först logga ur, men sen återansluta till mötet. Domaren krävde att de skulle lämna videokonferensen, men personerna vägrade.

Fyra personer kraschade mötet

Enligt Hollywood-sajten Blast var det totalt fyra personer som gång på gång tog sig in i domstolens videokonferenssystem, LACourtConnect, trots domarens order. Källor säger till Blast att Brenda J. Penny var ”frustrerad över situationen”. När personerna under över två timmars tid vägrat att lämna mötet och flera gånger återvänt in i den pågående videokonferensen tvingades domaren avbryta det pågående mötet. Istället har man skjutit upp domstolsförhandlingen och utlyst ett nytt möte i rätten i augusti, uppger TMZ.

En talesperson för domstolarna i Los Angeles hävdar att det var journalister som tagit sig in i videokonferenssystemet.

– Användning av LACourtConnect är inte auktoriserat för andra än berörda parter och advokater. Det är inte auktoriserat för medier. Vi har förstått att några representanter för medier lyckades ta sig in i systemet under gårdagen. Rätten håller nu på att ta fram rekommendationer för att reda ut eventuella missförstånd eller felaktig information angående användandet av videomötesteknologin, säger talespersonen till Blast.

Enligt Blast är det oklart om det var journalister eller fans som kraschade domstolsförhandlingen, enligt sajtens källor utgav sig en av personerna för att vara dokumentärfilmare.

Den nya domstolsförhandlingen ska hållas den 19 augusti, uppger Variety.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN