Galnast på Emmygalan: Tacktalet blev ett frieri

Regissören Glenn Weiss fick högst jubel när han friade till flickvännen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Han vann en Emmy – och friade till sin flickvän.

Regissören Glenn Weiss chockade alla när han använda sitt tacktal till att ställa den viktiga frågan:

– Du undrar varför jag inte gillar att kalla dig min flickvän? För att jag skulle vilja kalla dig min fru, sa han från scenen.

Regissören Glenn Weiss, 57, som tidigare vunnit ett tiotal Emmy-statyetter vet hur man stjäl uppmärksamheten under en gala.

Men så har han också själv regisserat tre Oscarsgalor och 16 Tonygalor.

Men att han själv skulle chocka publiken med sitt tacktal var det ingen som anade när han klev upp å scenen under natten till tisdagen för att ta emot ännu en Emmystatyett.

 Jan Svendsen och Glenn Weiss.
Foto: TT
Jan Svendsen och Glenn Weiss.

Vann pris för bästa regissör

Weiss belönades som bästa regissör för en tv-film i kategorin humor eller musikal för komikern Dave Chappelles Netflix-stå upp ”Equanimity”.

Och tacktalet ägnade han åt att tacka sin flickvän Jan Svendsen. Han kallade henne för ”sitt livs solsken” och beskrev henne som någon hans nu döda mamma hade avgudat.

– Du undrar varför jag inte gillar att kalla dig min flickvän? För att jag skulle vilja kalla dig min fru, sa han från scenen enligt Hollywood Reporter.

Orden fick publiken att brista ut i jubel och applåder och när tv-amerorna hittade Svendsen mimade hon ordet ”ja”.

– Jag har inte ens ställt frågan än, sa Weiss från scenen.

Gick ner på knä

Jendsen gjorde snart Weiss sällskap på scenen och regissören gick ner på knä.

– Jan, jag vill sätta den här ringen, som min mor burit, på ditt finger inför alla dessa människor och inför min mamma och dina föräldrar som ser oss från ovan. Vill du gifta dig med mig?

Efteråt berättade Glenn Weiss bakom scenen att han börjat fundera över att fria på det här sättet efter att hans mamma dött några veckor tidigare.

– Det här var på gång. Timingen blev så passande, och det blev verkligen ett magiskt ögonblick, sa han enligt Hollywood Reporter.

På frågan vad som skulle ha hänt om han inte vunnit skämtade Weiss om att han i så fall hade övervägt att fria någonstans i lite mindre skala.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN