Tony Irving: ”Kändisarna får stanna hemma”

Coronakrisen: TV4 låter David Hellenius och Tilde de Paula Eby leda specialprogram istället för ”Let’s dance”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

”Let’s dance”-kändisarna får stanna hemma efter att flera blivit sjuka.

Istället kommer David Hellenius och Tilde de Paula Eby att leda ett specialutformat ersättningsprogram med bland andra Carola och Pernilla Wahlgren.

– Det blir inget hopkok av sista minuten-grejer, de har så mycket de kan använda i programmets naturliga form, säger juryikonen Tony Irving.

Coronaviruset sätter stopp för Penny Parnevik, 23, Andreas Lundstedt, 47, Sussie Eriksson, 57, och John Lundvik, 37. Tillsammans med övriga tävlande ”Let’s dance”-kändisar får de stanna hemma när fredagens sändning av det populära TV4-programmet ställs in, det bekräftar Tony Irving, 53, för Aftonbladet.

– Det bästa är att de är hemma och återhämtar sig, så får TV4 annonsera hur de paketerar om allting, säger han.

”Fattade beslutet igår”

I stället för det ordinarie tävlingsprogrammet kommer TV4 att sända en ”Let’s dance”-special på fredagskvällen. Deltagarna fick beslutet om att den planerade tävlingen ställs in under onsdagen.

– Jag vet att sedan de fattade beslutet igår har TV4 och Mastiff jobbat häcken av sig och fortfarande gör det, säger juryikonen Irving.

– Men å andra sidan, ur tävlingsperspektiv är det är positivt för programmet. Sedan vi skickade hem Siw (Malmkvist, reds anm), har vi stått med tio tävlande och 11 program, men nu kan vi komma i synk med programmet igen.

”Let’s dance”-juryn, från vänster Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Iriving.
Foto: Annika Berglund
”Let’s dance”-juryn, från vänster Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Iriving.

David Hellenius, 46, och Tilde de Paula Eby, 47, kommer att fortsätta som programledare för det specialinsatta programmet. Men Tony Irving säger sig inte veta om han och övriga juryn ska vara med eller inte.

– Det kan vara så att jag för första gången på 15 år sitter på rumpan hemma och tar ett glas bubbel och kollar på ett ”Let’s dance” utan mig. Det kommer kännas konstigt i så fall, säger han och skrattar.

”Kändisarna dansar bara i 30 minuter”

Blir det ett helt nytt program? Jag kan föreställa mig att de har haft panik för att lyckas fylla tablån?

– När det gäller ”Let’s dance” finns det så mycket man kan göra under dess paraply. Jag tror att de snarare varit tvungna att välja bort. Det blir inget hopkok av sista minuten-grejer, de har så mycket de kan använda i programmets naturliga form.

Hur menar du?

– Du har David Hellenius, 25 procent av programmet är hans komedi. Man har bandet med orkester och sångare, musiken är ju 25 procent av programmet och de blir kvar. Sen har du Tilde de Paula Eby som är 25 procent. Kändisarna dansar bara 80 sekunder vardera. Rent krasst, av två timmars program är det bara 30 minuter som är kändisarna, säger Tony Irving.

Foto: TV4
David Hellenius och Tilde de Paula Eby berättade om hur programmet görs om i ”Efter fem”.

David och Tilde: Så blir programmet

I ”Efter fem” på torsdagskvällen berättar ”Let’s dance”-programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby om hur programmet blir.

Deltagarna och dansarna kommer att vila eftersom att flera har varit sjuka och förkylda.

I stället kommer programmet att gästas av artister och andra gäster.

Bland andra Carola, Darin, Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren och The Mamas kommer att medverka.

På frågan om misstänka coronafall svarar Tilde de Paula Eby:

– Det har vi ingen aning om, för som alla vet så testas ju inte alla, utan man testar väl de som är i riskgruppen. Vad vi vet är att de är förkylda, men det räcker för att vi ändå ska känna att det inte är någon idé att gå ut och köra som om ingenting har hänt, det är inte de tiderna nu.

Foto: CAROLINA BYRMO
Alla deltagare i ”Let’s dance” 2020.
Publicerad:

LÄS VIDARE