Persbrandt och Skavlan visar svartsjukebråket

Allt om trappuppgångsdramat – när de möttes i tv

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Här visar Mikael Persbrandt hur trappuppgångsdramat gick till.

I kvällens ”Skavlan” beskriver han bråket med programledaren i detalj.

– Fan vad schyst jag är mot dig alltså, säger skådespelaren till rivalen i programmet.

I kväll möts de igen i ”Skavlan”, Mikael Persbrandt, 54, och programledaren som också varit hans kärleksrival om Maria Bonnevies, 44, gunst.

Persbrandt passar på att läsa högt ur sin bok där han beskriver hur han försökte konfrontera Fredrik Skavlan, 52, och exet Maria Bonnevie om deras spirande kärlek genom att åka hem till hennes lägenhet.

– Taxi in, flaska i innerfickan och hallå, hör ni mig, läser han högt och utbrister plötsligt:

– Driver jag med mig själv när jag läser det här? Kanske va? Man får ha distans, säger han till tv-publikens applåder.

1 av 3 | Foto: SVT
Fredrik Skavlan och Mikael Persbrandt i ”Skavlan”.

Skrek genom brevinkastet

Och Mikael Persbrandt gör mer än läser. Han lever sig in och illustrerar den prekära situationen när han framåtböjd står och skriker in genom brevinkastet.

– Det var dessutom ett sånt där litet brevinkast, man står i en ofördelaktig position redan från början. Och så in med handen och vinka lite med fingertopparna.

När Mikael Persbrandt läser hur han i boken beskrivit Skavlan som ”lugn och samlad” kan han inte hålla sig:

– Fan vad schyst jag är mot dig alltså, säger han och Skavlan skrattar och nickar.

Matade med jordnötter

Mikael Persbrandts självbiografi ”Så som jag minns det” släpptes i november 2017 och beskrivningen av bråket i trappuppgången, där han mycket berusad står och skriker på sin kärleksrival genom brevinkastet blev mycket uppmärksammat.

”Stackars Maria och Skavlan hade inte en aning om hur de skulle handskas med den berusade galningen på andra sidan dörren; en gränslös människa, en stalker, en människa i total självförnedring – en person som dessutom totalt verkade ha glömt att han hade en gravid flickvän och att han skulle bli pappa några månader senare”, skriver han i boken.

I söndags gav Fredrik Skavlan sin version av händelsen i ”Söndagsintervjun” i P1, hur han försökte göra honom törstig genom att mata honom med jordnötter genom brevinkastet och på så sätt få iväg Persbrandt från dörren.

– Jag tror både han och jag ser humorn i den situationen. Även om det inte kändes så humoristiskt hela tiden där, sa Skavlan i intervjun.

”Skavlan” sänds på SVT1 fredag 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE