”Biggest loser”-parets miljonskuld avslöjas i ”Lyxfällan”

Pontus: ”Jag fick nästan en hjärtattack”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

”Biggest loser”-profilerna Lisen och Pontus dyker upp i veckans avsnitt av ”Lyxfällan”.

Pontus får en chock när han får reda på hur mycket skulder paret har.

– Jag fick nästan en hjärtattack och tänkte: ”Vad fan har vi köpt för en miljon?”, säger han till Nöjesbladet.

I tisdagens säsongspremiär av ”Lyxfällan” möter vi Norrköpingsparet och tvåbarnsföräldrarna Lisen Saldes, 24, och Pontus Björlund, 28, kända från ”Biggest loser”.

Paret har under en längre tid slarvat med sin ekonomi och istället för att jobba har de lagt all sin tid och energi på sin gemensamma Youtube-kanal. Och skuldberget har växt.

När de riskerade att bli vräkta fick de ett erbjudande om att vara med i ”Lyxfällan”.

Men att medverka i programmet var inte något som var självklart för paret.

– Det finns ju så mycket skuld och skam i det här och vi diskuterade fram och tillbaka i ungefär en vecka. Sen kände vi att vi behövde det här och att det heller inte var värre än att vara med i ett tjockisprogram som ”Biggest loser”, säger Pontus.

Total skuld: 1 000 754 kronor

Även om han kände till att parets ekonomi var en katastrof så hade han ingen aning om hur illa det faktiskt var ställt.

När programledaren Magnus Hedberg hjälper paret summera deras totala skuld och då får fram summan 1 000 754 kronor så får Pontus en chock.

– Jag fick nästan en hjärtattack och tänkte: ”Vad fan har vi köpt för en miljon?” Jag blev jättechockad för jag förstod först inte vad det var för pengar, säger han och fortsätter:

– Min spontana reaktion var att jag bara ville ge upp. Lägga mig ner och dö. Det kändes ouppnåeligt. Precis samma var det med vikten i ”Biggest loser”. Att man hade så mycket att gå ner att det kändes kört redan från början.

1 av 3 | Foto: TV3
Lisen bryter ihop när Pontus räknat ihop budgettavlan, som visar att paret går back med 37 700 kr varje månad.

Men ”Lyxfällan”-teamet fick honom på andra tankar och lyckades vända hans fokus till att bryta ner skulden en liten bit i taget.

– När vi kom under miljonstrecket så kändes det ändå som vi var på väg. Någonstans måste man ju börja. Jag vet ju det. Det går om man bara ger sig fan på det. Oavsett om det gäller skulder eller viktnedgång, säger han.

Hur känns det nu, drygt två månader efter inspelningen?

– Det känns fortfarande lite svajigt och man känner ”vet vi verkligen vad vi håller på med?”. Men samtidigt känns det som vi kommit väldigt lång bara på de här månaderna. Inom fem år hoppas vi att vi ska vara helt skuldfria.

”Lyxfällan” sänds varje tisdag 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE