Ingen Emmy till nominerad svensk

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Larry David i "Simma lugnt, Larry!".
Foto: AP/TT
Larry David i "Simma lugnt, Larry!".

Det blev ingen Emmy för svenske Patrik Thelander, som var en i en kvartett kameramän som nominerats för sina insatser i "Simma lugnt, Larry!" ("Curb your enthusiasm").

Patrik Thelander kommer från Klippan men har bott i Los Angeles sedan 1998. Han är en av tre kameraoperatörer som tillsammans med en fotograf filmar serien.

– Som operatör är jag ansvarig för komposition, utsnitt och alla kamerarörelser som görs. Givetvis i samförstånd med fotografen, sade Thelander i en intervju tidigare i år med Helsingborgs Dagblad.

Vinnare i kategorin "bästa tekniska regi/kameraarbete/bildproduktion i en serie" togs i stället hem av en grupp som arbetat med pratprogrammet “Last week tonight with John Oliver”.

Inte heller astronauterna Buzz Aldrin och Michael Collins, som var nominerade för bästa foto i dokumentärklassen för "Apollo 11", tog hem något pris. I stället vann "The cave", som handlar om räddningsinsatsen för att få ut de thailändska pojkarna som fastande i en grotta för ett par år sedan.

En som däremot vann var Norman Lear, som i kategorin "Outstanding variety special" tog hem en statyett som producent för "Live in front of a studio audience". Därmed slog 98-åringen sitt egna rekord som den hittills äldste Emmyvinnaren, ett rekord han som 97-åring satte i fjol när han då vann samma kategori. Lear, en legendar inom Hollywood, vann sin första statyett 1971 och har nu sex Emmys.

De tekniska Emmypriserna delas ut i en webbaserad gala som delats upp och sänds under flera dagar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN