Molly Rustas om fördomarna kring lyxlivet: ”Väldigt fel uppfattning”

Influencern om uppväxten i en liten by, följarnas nyfikenhet om livsstilen – och framtidsplanerna med pojkvännen

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon är en av Sveriges mest populära influencers och lever sitt drömliv.

Men Molly Rustas föredrar att inte prata om pengar och lyxen.

– Jag försöker alltid att ”dämpa” sådant lite grann, det är lite typiskt svenskt av mig, säger hon.

Molly Rustas, 26, började blogga för över tio år sedan. I dag tittar tiotusentals människor på hennes Youtubevideor och hon har fler än 220 000 följare på Instagram.

Tillsammans med kanadensiske pojkvännen Ross Andrew Paquette, 36, grundare och vd på techföretaget Maropost, bor hon på Östermalm i Stockholm, i en lägenhet de köpte för 23,5 miljoner kronor förra året.

Aftonbladet träffar henne, och hennes oerhört gulliga och sociala hund Lulu, i just den lägenheten.

Om någon hade sagt till dig när du började blogga att det här skulle vara ditt liv i dag, vad hade du sagt då?

– Det är så kul, för man fick ju göra den typen av uppgifter i skolan, var man ser sig själv tio år i framtiden. Min dröm har alltid varit att bo i Stockholm, sedan jag har liten. Men jag hade nog aldrig trott att jag skulle vara där jag är i dag ändå, så det är jag superglad för. Jag känner att jag har gjort en häftig resa.

Molly Rustas.
Foto: JERKER IVARSSON
Molly Rustas.

Du kommer från en liten by, Enviken, i Dalarna, vad säger de som du växte upp med där?

– En av anledningarna till att jag ville flytta var just att Enviken bara har 900 invånare, det är så litet. Jag påbörjade gymnasiet i Falun och det var vid den tidpunkten som bloggen började ta fart. Jag började få samarbeten och få åka till events i Stockholm. Då började ”snacket” gå, lite ”vem tror hon att hon är”. Då var det mest skitsnack om mig. Men nu för tiden känns det mest som att folk nästan blir stolta istället. Så det känns som att det har vänt.

”Nyfikna över min livsstil”

Var det tufft där i början, när du började känna av en avundsjuka?

– Ja, som ung tjej i tonåren är man inte alltid så självsäker kanske, men jag har alltid varit väldigt envis och jag tror att det är det som har tagit mig dit jag är i dag också. Jag har alltid trott på mig själv, även om folk kanske skrattat åt vad jag har haft på mig eller över att jag har gjort saker som stuckit ut.

Du har många följare, vad undrar de mest om dig?

– Det känns som att följarna är väldigt nyfikna över min livsstil. Det kan vara alltifrån hur vi bor, att vi reser mycket, om jag och Ross har planer på att skaffa barn eller gifta oss i framtiden. Men också dagliga frågor som vad jag äter, hur jag fixar mitt hår, hur jag tränar och vad jag använder för typ av produkter. Det är en mix.

Finns det frågor du inte skulle svara på?

– Jag försöker hålla mig borta från politik och den typen av ämnen. Inte för att jag inte kan stå för mina åsikter, utan för att det är som uppgjort för att det bara kommer att skapa irritation, frustration, att folk ska tycka det ena eller det andra vad man än säger.

Foto: JERKER IVARSSON
Molly Rustas med hunden Lulu.

”Betalar för mig själv”

Vad tror du att folk har för fördomar om dig?

– Det är väldigt intressant, för det undrar jag själv också. Jag tror att de som har följt mig länge vet exakt hur jag är, och jag tror inte att de har fel uppfattning av mig. Men de som börjar följa mig nu kanske tror att jag blev tillsammans med en äldre kille, att jag kanske är en slags... inte en gold digger kanske, men att jag lever ett lyxigt liv och är tillsammans med Ross av fel anledning. Och att jag får allting gratis och att jag inte betalar för något själv. Det tror jag är en bild som folk kanske har av mig, och det är en väldigt fel uppfattning. Jag har alltid varit en sådan som betalar för mig själv, jag vill aldrig vara beroende av någon annan ekonomiskt. Så har jag alltid varit.

Hur känns det då att vissa kanske har den bilden?

– Det är jättetråkigt, så klart, men då får det väl vara så. Sedan vet jag inte om det faktiskt är den bilden folk har av mig, men ibland har jag fått den typen av kommentarer. Men huvudsaken är att jag vet att det inte är så, och att min partner också vet det.

Pratar inte om pengar

Du gillar inte att prata om pengar, varför då?

– Jag tycker att pengar säger så lite om en människa. Jag är så ointresserad av pengar som man bara kan bli, och det säger jag inte för att det ska låta på, ja, något sätt. I min familj har vi aldrig pratat om pengar som att det är det som är viktigt. Jag ser verkligen alla människor lika mycket viktiga, värda och intressanta oavsett ekonomi.

Hur kände du då när det blev känt att er lägenhet här på Östermalm kostade 23,5 miljoner kronor, eftersom du inte gillar att prata om pengar?

– Det är just det som jag tyckte var lite jobbigt då också, för jag visste att det skulle bli en snackis. Det är det här som säger ganska mycket om mig också, att jag försöker alltid ”dämpa” sådant lite grann, det är lite typiskt svenskt av mig. Jag vill inte alltid säga vad vi betalar för saker eller vad vi gör eller vad jag köper, för att jag inte vill att folk ska få fel bild av mig.

Foto: JERKER IVARSSON
Molly Rustas.

Vissa influencers gråter framför kameran och är jättepersonliga, vissa andra skulle aldrig visa upp något annat än det härliga och lyxiga. Vilken typ är du?

– Jag vill nog inte visa för mycket åt något håll. Jag är ganska ursäktande som människa, så jag vill inte att folk ska tro att livet bara är lyxigt, även om det är mycket som är lyxigt i min bransch och mitt liv. Samtidigt brukar jag dela med mig när jag går igenom tuffa perioder. Jag är nog någonstans däremellan.

Om framtidsplanerna

Du nämnde att följarna är nyfikna på om du vill skaffa barn eller gifta dig snart, vad kan du berätta om det?

– Både jag och Ross vill ha barn, absolut. Han vill ha ett och jag vill ha två, så det får vi se! Men vi har inte känt någon stress med det. Å andra sidan, känns det rätt så känns det rätt, och då är det egentligen inte så mycket att vänta på. Ross är också elva år äldre än vad jag är, han blir 37 i augusti, så det känns inte som att det ligger så långt fram i tiden ändå. Samma sak med giftermål, han har ju också varit gift en gång tidigare. Det kommer när det kommer.

Ålderskillnaden, när märker du av den mest?

– Han skulle säkert svara helt annorlunda på den här frågan, men jag tycker inte att det är sån stor skillnad. Han är sjukt erfaren businessmässigt, långt, långt mer än vad jag är, så där märks det ju verkligen att han har levt längre. Men på en daglig basis skulle jag säga att det inte är en sådan stor skillnad. Ibland kan jag känna mig som en tant jämfört med honom!

Ni träffades på Ibiza för två år sedan, och det var kärlek vid första ögonkastet?

– Det var det verkligen. Vi såg varandra på typ tio meters avstånd i en folkmassa med tusentals människor. Vi kunde inte sluta titta på varandra. Vi stod säkert och stirrade på varandra i flera minuter, och både mina vänner och hans vänner tänkte att ”vad är det som pågår”.

Flyttplaner till Spanien

Du trivs väldigt bra här i lägenheten, men ni har börjat prata om att flytta till hus istället?

– Vi båda är uppvuxna i hus och gillar känslan av att ha en egen plats utomhus. Spontan som Ross är sa han en dag ”men ska vi inte börja kolla på hus då?” Dagen därpå gjorde vi det. Men vi får se vad det landar i. I framtiden lutar det åt att vi bor i Marbella under vinterhalvåret, och pendlar mellan Marbella och Stockholm.

Foto: JERKER IVARSSON
Molly Rustas.

Den klassiska cv-frågan, var ser du dig själv om fem år?

– Jag har helt klart startat upp mitt egna företag då. Förhoppningsvis har vi fått barn då också. Jag vet inte om vi hunnit gifta oss också, kanske det!

Slutligen. För fyra år sedan släppte du, Margaux Dietz och Hanna ”Hannalicious” Friberg en låt under bandnamnet Inspire. Jag hade helt missat det här. Hur kom idén till, och hur känner du inför det i dag?

– Det kanske är lika bra att du hade missat det, haha. En producent hörde av sig med idén om att spela in låten. Och han sa att G:son skulle skriva den och att vi eventuellt skulle ställa upp i Melodifestivalen. Ingen av oss kan sjunga, uppenbarligen, men det kändes som en chans man bara får en gång i livet, så vi körde på det. Det är förmodligen det som jag har gjort som har varit mest utanför min comfort zone någonsin. Det blev ingen Melodifestival, men det var väldigt kul. Sjukt nog spelade vi faktiskt in en till låt, men vi valde att inte släppa den. Och det var nog lika bra!

Publicerad:

LÄS VIDARE