Publicerad:

Nya uppgifter om Netflix-stjärnan från ”Cheer”

Jerry Harris utreds av FBI

Av:

Publicerad:
Jerry Harris i dokumentärserien ”Cheer”.
Foto: NETFLIX
Jerry Harris i dokumentärserien ”Cheer”.

Cheerleadern känd från Netflix är misstänkt för sexbrott mot barn.

Nu finns nya uppgifter från stämningsansökan.

I måndags kom nyheten om att stjärnan från Netflix-dokumentärserien ”Cheer” Jerry Harris, 21, är misstänkt för sexbrott mot barn. Han ska bland annat ha skickat Snapchat-bilder av sexuell karaktär till minderåriga i maj 2019. Nu finns ytterligare detaljer kring fallet, rapporterar TMZ.

Enligt sajten är det två tonårsbröder som har lämnat in en stämningsansökan där de anklagar Harris för att ha utnyttjat dem sexuellt vid flera tillfällen.

Pojkarna som också är aktiva inom cheerleading lärde känna Jerry Harris i Texas 2018. I dokumenten som sajten har tagit del av framgår det att pojkarna blev ”starstruck” av Harris, dels för att han redan då var en profil inom cheerleading, men även på grund av hans medverkan i ”Cheer”.

Foto: Netflix
Dokumentärserien ”Cheer” följer en grupp cheerleaders.

Tvingades in i bås

De tre började umgås mer, och bröderna blev allt oftare omnämnda i Jerry Harris olika sociala medie-plattformar. Så småningom började Harris begära lättklädda bilder av bröderna som sedan gick över till att han utnyttjade dem sexuellt även fysiskt.

En av bröderna nämner ett tillfälle 2019. Under en pågående cheerleading-tävling ska Harris dragit in ena brodern i ett bås och försökt tvinga till sig oralsex. Pojken lyckades ta sig loss och flydde sedan därifrån.

Enligt dokumenten ska bröderna varit 13 och 14 år gamla under den tiden som övergreppen pågått. Harris ska då ha varit över 18 år.

Husrannsakan i veckan

Ärendet ligger nu hos FBI och i veckan gjordes en husrannsakan hemma hos Netflix-stjärnan. Harris har i dagsläget inte åtalats för något brott. Han har stängt ner sin Instagram och inte kommenterat fallet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: