Maluma om galna fansen: Tjejer bröt sig in i mitt hotellrum

Stjärnan i sin första svenska intervju om: Kändisskapets baksida, hur han håller fötterna på jorden och sexiga uppträdandet med Jennifer Lopez

Av:

Publicerad:

Med hitlåt efter hitlåt har latinostjärnan Maluma gjort succé på topplistorna.

Men att slå igenom som ung har också haft sina baksidor.

– Jag har nästan inget privatliv, det är något jag verkligen saknar, säger han till Aftonbladet.

För den som gillar att lyssna på musik på spanska behöver colombianske stjärna Juan Luis Londoño Arias, 26, känd under artistnamnet Maluma, ingen närmare introduktion.

Latinostjärnan har fler än 55 miljoner följare på Instagram, nära 40 miljoner lyssnare i månaden på Spotify och hans videor på Youtube är snart uppe i totalt nära 16 miljarder visningar.

Dessutom har han samarbetat med världsstjärnor som Shakira, Jennifer Lopez och Madonna.

”Försöker hålla fötterna på jorden”

I februari kom han till Stockholm för en konsert i Globen, precis innan coronapandemin satte stopp för den typen av nöjen.

Hur hanterar du kändisskapet?

– Det är något som kan användas som en makt eller något som kan användas emot en. För min egen del så njuter jag av det, lever dag för dag, är avslappnad. Många saker i mitt liv har ändrats runt omkring mig, men jag är fortfarande samma person. Jag försöker hålla fötterna på jorden och tillbringa tid med familjen, vänner och mina husdjur.

Maluma slog igenom som 16-åring och har idag mer än 40 miljoner lyssnare i månaden på Spotify.
Foto: Aftonbladet
Maluma slog igenom som 16-åring och har idag mer än 40 miljoner lyssnare i månaden på Spotify.

Galna fans-historier

Just familjen betyder allt, säger han .

– Min mamma och pappa stöttar mig alltid, men de är superärliga också och varje gång de ser att jag gör något de tycker är konstigt säger de till mig direkt.

Med kändisskap kommer också många fans, vad är det galnaste fansen har gjort?

– Det finns några historier! En gång efter en konsert i Colombia kom jag tillbaka till hotellrummet och det låg två tjejer i sängen. Det var galet, för vi vet inte hur de lyckades komma in i rummet, hur de fick nycklarna... Det var galet, jag blev jätterädd, säger han.

Han var då bara i 17–18-årsåldern och säkerhetsvakterna hjälpte till att få ut tjejerna som hade brutit sig in i rummet.

Inget privatliv

Du var ung när du slog igenom, 16 år, vad har varit bra och dåligt med det?

– Det som inte har varit så positivt är att jag förlorade mycket av mitt privatliv. Jag har nästan inget privatliv, det är något jag verkligen saknar. Men allting annat har varit bra. Jag njuter av det och gör det här för att jag älskar musik och känner mig så tacksam, säger han.

Hans senaste superhit, ”Hawái”, berättar en historia om ett ex som går vidare efter uppbrottet och visar upp ett perfekt liv på Instagram tillsammans med en ny kille.

– Jag har själv upplevt det, men det var inte nyligen, det hände en gång för några år sedan. Jag tror att det är något vi alla har upplevt någon gång.

Nu har han också släppt en remix av låten med The Weeknd, som han kallar för ett superproffs.

– Det är någon jag alltid har velat jobba med, och nu hände det. Och jag tycker att han gjorde det så bra, och att han också sjöng på spanska var fantastiskt.

Foto: Pressbild/Sony Music
Maluma.

Om relationen med Jennifer Lopez

Nyligen uppträdde Maluma med Jennifer Lopez på American Music Awards, ett framträdande som på sociala medier och i internationella medier kallats för ”supersexigt”.

– Min relation med henne är fin, vi är vänner och hon är ett sådant proffs, hon är en mästare och en lärare för mig. Allt hon har gjort i sitt liv och sin karriär är så imponerande, jag beundrar henne galet mycket, säger han.

Dessutom gör Maluma skådespelardebut i den kommande romantiska komedin ”Marry me”, som får premiär under 2021. Även då med Jennifer Lopez vid sin sida.

– Vi får se vad det blir härnäst, nästa år kanske det händer mer i min skådespelarkarriär. Jag vill fortsätta att göra musik, men skådespelandet är också en viktig del av mitt liv.

Publicerad: