Stjärnan från SVT:s ”Springfloden” får huvudroll i ny TV4-serie

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Matias Varela och Julia Ragnarsson.
Foto: Peter Knutson/C More/TV4
Matias Varela och Julia Ragnarsson.

Hon är redan stjärna i en tv-serie, ”Springfloden” i SVT.

Nu får Julia Ragnarsson även huvudrollen i TV4-serien ”Fartblinda”.

– Tittarna kommer att uppleva det som en serie utöver det vanliga. Vi har inte sett någon thriller som utspelar sig i den här miljön i Sverige tidigare, säger hon.

Det kan, så småningom, bli ett pusslande med schemat för Julia Ragnarsson, 26.

”Springfloden”, där hon spelar Olivia Rönning och Kjell Bergqvist är Tom Stilton, ett udda par som löser brott, gör succé i SVT just nu på söndagskvällarna. Och då författarparet Cilla och Rolf Börjlind har skrivit flera böcker till i serien, finns det mycket som talar för att det blir fler omgångar.

Skriven av Carolina Neurath

”Fartblinda” är den första av hittills tre deckare av Carolina Neurath, tidigare prisbelönad ekonomireporter på Svenska Dagbladet och numera programledare i SVT:s Morgonstudion. Tredje boken ”Brännmärkta” har just släppts.

TV 4/C More har option även att filma den andra boken. Huvudperson i böckerna är den snokande journalisten Bea Farkas. Som alltså spelas av Julia Ragnarsson.

”Känner mig ödmjuk”

– Jag känner mig ödmjuk och tacksam inför det här uppdraget. Men det är alltid lite nervöst att ta sig an en så stor uppgift. Jag tror tittarna kommer att uppleva ”Fartblinda” som en fräsch serie, något utöver det vanliga. Det känns väldigt spännande att få jobba med Matias, säger hon i ett pressmeddelande.

Matias, är Matias Varela, som efter det breda genombrottet med ”Snabba cash”-filmerna jobbat mycket utomlands, med rollen i tv-serien ”Narcos” som det mest minnesvärda.

Nu ska han spela bank-vd:n Peder Rooth. Det är på hans bank som journalisten Bea Farkas upptäcker oegentligheter.
Inspelningarna har just dragit igång, med Jens Jonsson som huvudregissör.

Publicerad:

LÄS VIDARE