”Frost”-stjärnan Annika Herlitz väntar barn igen efter missfall

Av:

Publicerad:
Annika Herlitz  och Marcus Englesson.
Foto: Karin Törnblom
Annika Herlitz och Marcus Englesson.

”Frost”-stjärnan Annika Herlitz väntar sitt andra barn.

Hon är djupt tacksam över att vara gravid igen, men inser att det kommer bli intensivt.

– Man har ju hört talas om tvåbarnschocken, säger hon.

För tre år sedan föddes dottern Lova. Nu är ”Frost”-sångerskan och schlagerartisten Annika Herlitz, 35, gravid igen och om allt går vägen blir hon och maken Marcus Engelsson tvåbarnsföräldrar i mars.

– Det är så efterlängtat och det känns jättespännande och roligt. Men självklart är det också skräckblandad förtjusning. Man har ju hört talas om tvåbarnschocken, haha. Det kommer bli intensivt om allt går vägen. Man vi hoppas framför allt att allt kommer gå bra, säger Annika Herlitz till Aftonbladet.

Vill veta könet

– Vi har inte berättat det för Lova än, väntan blir så oändlig för en snart treåring. Vi sparar det tills det är väldigt uppenbart och jag inte kan bära henne längre och så. Men det är möjligt att hon anar något, för hon pratar lite om bebisar i magen och om småsyskon och sådant. Hon har nog också snappat upp det vi har pratat om.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Annika Herlitz i Melodifestivalen 2015

Hur har du mått under den här graviditeten?

– Nu mår jag ganska bra. Men jag har mått illa i ungefär en och en halv månad. Jag har också varit konstant trött. Men nu känner jag mig mycket mer som mig själv. 

Annika Herlitz är i vecka femton och om några veckor kommer de kunna ta reda på om det växer en liten pojke eller flicka i magen.

– Vi kommer vilja ta reda på det, vi är så nyfikna av oss. Man vet ändå inte vilken slags person som döljer sig där inne, så det lilla man kan få veta vill vi gärna veta. 

Har haft ett missfall

När du var gravid med Lova var du öppen med att ni hade fått flera missfall och att du gärna pratade öppet om det för att minska stigmat. Har det varit kämpigt även denna gång?

– Vi kämpade inte för att bli gravida, men vi har haft ett missfall sedan Lova. Jag har den stora lyckan att jag har ganska lätt för att bli gravid. Det är inte alla förunnat, och det är vi otroligt tacksamma för. Däremot innebär inte varje graviditet att det blir ett friskt barn. Så vi tar ingenting för givet. Många gratulerar oss men vi föredrar att man säger lycka till, vi hoppas bara att allt ska gå bra. För det kan man inte veta. Men vi är optimistiska och hoppfulla.

Foto: Peter Wixtröm
Annika Herlitz .
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN