Lyxfällan-experten: Så hanterar du mellandagsrean

Här levererar Magnus Hedberg sina bästa tips

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Magnus Hedberg ger sina bästa tips på hur du kan hantera mellandagsrean.
Magnus Hedberg ger sina bästa tips på hur du kan hantera mellandagsrean.

En ful skjorta och ännu en elektronikpryl som du egentligen inte behöver – att lyckas med mellandagsrean kan vara svårt.
Lyxfällanprofilen Magnus Hedberg vet hur du bör gå till väga för att inte ångra dig.
– Stanna upp, andas och tänk efter själv, säger han till Nöjesbladet.

Julafton är över och nu drar mellandagsreorna igång. Kläder, elektronikprylar och inredning reas ut. Enligt programledaren i ”Lyxfällan”, Magnus Hedberg, är det lätt att dras med bland reasugna fyndare och råka köpa på sig onödiga prylar.
– Det blir ju gärna en viss hets när man ser andra som står och sliter i grejer. Det faktum att marknadsföringen börjar klockan 07 på juldagen är helt sjukt om du frågar mig, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:
– Du köper saker för att du tror att det är sista chansen att få saken för det här priset. Men det är det handeln lever på. Just den här ’fear of loss’-tanken. Det är en klassisk säljmetod.

Skriv inköpslista

För att hålla huvudet kallt och komma hem med saker du faktiskt använder har han flera tips.
– Jag tycker att du ska vara lite ’picky’. Välj ut butiker du vill handla från eller saker du faktiskt vill ha. Du kanske behöver en ny kavaj eller en ny tv. Då är det ju ett klockrent tillfälle att slå till under mellandagsrean. För att verkligen påminna dig själv rekommenderar han att du skriver ner dina planer.
– Skriv en inköpslista på vad du faktiskt är ute efter. Han påpekar också att det är viktigt att försöka att inte dras med i köphetsen.
– Stanna upp, andas och tänk efter själv: ’Är det något jag verkligen behöver eller köper jag det bara för att det är ett bra erbjudande?’.

Våga ha is i magen

Det faktum att nyårsafton närmar sig med stormsteg menar Magnus också kan vara en bra motivation.
– Januari är ju årets fattigaste månad. Jag tycker att det är värt att tänka till lite på mellandagsrean så att man inte förköper sig på den och knappt har råd att ha kul på Nyårsafton.
Att våga ha lite is i magen är också en bra idé.
– Man vet ju att det är rea snart igen. Först kommer mellandagsrean, sen är det nytt år och rea, sen påsk och sen hockey-vm. En gång i kvartalet kommer ju en riktig värsting-rea. Det blir snart läge igen.
Är du själv en person som armbågas på mellandagsrean?
– Nej det är jag inte. Jag gjorde det mer förr. Nu för tiden tycker jag nästan alltid att man blir besviken när man går ut. Grejerna man verkligen vill ha är ju de som är på ordinarie pris. Kläder är ju bara skräp. Fel storlek eller i en gräslig färg. Jag tycker att det är lite överskattat om du frågar mig.
Vad gör du när alla andra springer på rean?
– Jag sitter hemma och njuter och tar det lugnt, haha, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN