Kylie och Kendall Jenner slår tillbaka efter anklagelserna

”Har inte fått några klagomål från fabrikerna som tillverkar våra varor”

Av:

Publicerad:

Kylie och Kendall Jenner anklagades för att inte betala sina fabriksarbetare.

Nu slår kändissystrarna tillbaka.

”Det här stämmer inte”, skriver de i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Tidigare i år påstods det att Kylie Jenner, 22, och Kendall Jenner, 24, inte betalade ut löner till fabriksarbetarna som tillverkar deras produkter. Systrarna har tillsammans varumärket Kendall + Kylie och nu slår de tillbaka mot anklagelserna och menar att det inte stämmer.

”Vi vill ta upp de olyckliga och felaktiga ryktena om att Global Brands Group äger varumärket Kendall + Kylie och att vi inte har betalat lön till fabriksarbetare i Bangladesh till följd av coronapandemin”, skriver de i ett gemensamt uttalande på varumärkets Instagram, rapporterar TooFab.

Kendall och Kylie Jenner.
Foto: Rich Fury / AP
Kendall och Kylie Jenner.

”Vi vet att det är tuffa tider för modebranschen”

Det var i juni från webbplatsen ReMake som ryktena dök upp om att modekonglomeratet Global Brands Group inte betalade ut löner till sina anställda. Då hade Global Brands Group listat realitysystrarnas varumärke på sin webbplats.

Men Kendall och Kylie förnekar att de skulle ha något att göra med missade utbetalningar.

”Det här stämmer inte. Kendall + Kylie-varumärket ägs av 3072541 Canada Inc., inte GBG (Global Brands Group reds. anm.). Varumärket har tidigare arbetat med CAA-GBG för att utveckla sälj- och affärsmöjligheter, men bara det. Vi vet att det är tuffa tider för modebranschen och för folk som arbetar med kläder. Vi fortsätter att stödja alla våra partners som arbetar i fabriker som producerar våra produkter. Vi tillverkar i länder över hela världen och har inte fått några klagomål från fabrikerna som tillverkar våra varor”, skriver de.

Publicerad:

LÄS VIDARE