Dolly Parton: Inte Guds avsikt att jag skulle få barn

Berättar i intervju med Oprah Winfrey

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Dolly Parton är minst sagt en musiklegendar.

Nu säger superstjärnan att beslutet att inte skaffa barn gjorde att hon kunde satsa på karriären.

– Jag var fri att arbeta, säger hon.

Det är i ”The Oprah Conversation” på Apple TV+ som pratshowvärden Oprah Winfrey, 66, frågar Dolly Parton, 74, om vilka uppoffringar hon har behövt göra för att bli så framgångsrik som hon är.

Musikikonen och skådespelaren svarar då att eftersom hon inte fick barn med maken Carl Dean, 78, som hon har varit gift med sedan 1966, kunde hon fokusera helt på karriären.

– Eftersom jag inte hade några barn, och min man var ganska självständig, hade jag frihet. Så jag tror att en stor del av min framgång beror på att jag var fri att arbeta, säger hon i intervjun, skriver People.

”Så att allas barn kunde bli mina”

Barn betyder dock mycket för Dolly Parton, som 1995 lanserade ”Dolly Parton's Imagination Library” som skickar böcker gratis till barn tills de börjar skolan.

– Jag hade inte barn för att jag tror att det inte var Guds avsikt att jag skulle få barn, så att allas barn kunde bli mina, så att jag kunde göra saker som ”Imagination Library”. Om jag inte hade haft friheten att arbeta, hade jag inte kunnat göra alla saker som jag har gjort.

”Inte tid att bli gammal”

I samma intervju berättar Dolly Parton också om sin inställning till åldrande.

– Jag tänker inte på mitt liv i siffror. Först och främst kommer jag aldrig att bli gammal, för jag har inte tid att bli gammal. Jag kan inte stanna upp länge nog för att hinna åldras, säger hon och skrattar.

Publicerad: