Finalmissen – efter Mannerströms råd

Stjärnkocken vilseleder finalisten: Tvingas börja om från början

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Leif Mannerströms råd ställer till det i finalen av ”Sveriges mästerkock”.

Sofia Henriksson tvingas slänga ut maten och börja om – och efteråt berättar hon att hon svor över stjärnkocken.

– Ja lite, för man blir så himla påverkad, säger hon.

Hon tävlar mot Edvard Wistedt, 40, om titeln som ”Sveriges mästerkock” 2020 i TV4 ikväll.

Men finaltävlingen störs för Sofia Henriksson, 26, när stjärnkocken Leif Mannerström, 80, lägger sig i hennes matlagning. Något som slutar med att hon tvingas slänga ut maten och börja om från början.

– Och så calvados, det är rätt. Vräk på utav helsike där, det blir fina grejer det, säger Mannerström i kvällens program.

Får fel råd av Mannerström

Sofia Henriksson följer uppmaningen och häller på mer av spritdrycken till lagen som hon ska använda för att lägga in äpplen i en av finalens avgörande moment.

– Jag tar lite extra, säger hon i programmet.

Men senare får hon panik. Leif Mannerströms råd är helt fel.

– Åh herregud, det bara bränner i munnen. Det är verkligen som att ta en shot att smaka på det här äpplet, det smakar bara calvados. Jag måste börja om, säger Sofia Henriksson och tvingas kasta ut äpplena och börja om från början i den tidspressade situationen.

Leif Mannerströms råd får ”Sveriges mästerkock”-finalisten Sofia Henriksson att hälla på mer sprit, något hon får ångra.
Foto: TV4
Leif Mannerströms råd får ”Sveriges mästerkock”-finalisten Sofia Henriksson att hälla på mer sprit, något hon får ångra.

Svor över Mannerström

För Aftonbladet berättar hon om hur allt gick fel när Leif Mannerström skulle ge råd.

– Jag tänkte att jag skulle ha en eller två matskedar, men så kom han förbi och jag fortsatte bara att hälla. Jag blev jättestressad, säger hon.

– Jag vet inte hur mycket som är med i programmet men jag vet att Mischa (Billing, Mannerströms jurykollega, reds anm) kom förbi och sa: ”Herregud, det ligger som ett täcke av spritdoft över din bänk”. Jag fick vifta bort allt och börja om.

Svor du över Leif Mannerströms råd?

– Ja lite, för man blir så himla påverkad. Han vet ju inte hur mycket jag redan haft på. Man tänker att herregud, Leif Mannerström säger att jag ska ha på mer calvados, okej då gör jag det. Man kan inte vara helt logisk vid det tillfället, säger Sofia Henriksson.

Finalen av ”Sveriges mästerkock” sänds i TV4 onsdag 1 april 20.00.

Foto: TV4
Sofia Henriksson drabbas av panik i finalen av ”Sveriges mästerkock”.
Publicerad:

LÄS VIDARE