Johan Jureskog coronasmittad – även hustrun och nyfödda bebisen blev sjuka

Kändiskocken om tuffa veckorna: ”Bomb i huvudet”

Av:

Publicerad:
Uppdaterad:

Kändiskocken Johan Jureskog och hustrun insjuknade i corona.

Det gjorde även deras nyfödda son som bara var fem veckor gammal.

– Det sägs att barn nästan inte kan få det, men det är bullshit! Det handlar nog om att inte skapa panik, säger Jureskog till Aftonbladet.

Så sent som i augusti skrev Aftonbladet om kändis- och tv-kocken Johan Jureskog som hade blivit pappa igen till sonen John John.

Allt frid och fröjd, men bara några veckor senare så var han på en kockmiddag som fick stora konsekvenser.

– Jag var ute med ett kockgäng och käkade och den kvällen blev fem av åtta smittade av corona, säger Johan Jureskog som var en av de som insjuknade.

Johan Jureskog med hustrun Paulina.
Foto: SHIMODA MEDIA
Johan Jureskog med hustrun Paulina.

Bebisen fick hög feber

Kort därefter blev också John John, som då enbart var fem veckor, mycket dålig.

– När man är egen företagare så kör man bara på, men jag var hängig och trött i huvudet. Det kändes som att jag fått en bomb i huvudet så jag var faktiskt hemma dagen innan vi skulle fira bröllopsdag den åttonde oktober. På helgen några dagar senare så hade vi middag hemma, då sköt John Johns temperatur i höjden. Vi ringde 1177 och de ville att han skulle komma in eftersom han var så liten och hade 39 graders feber.

Paulina åkte in med en väninna och hon och sonen lades in över natten. Dagen efter konstaterades att han hade corona.

– Enligt läkarna på Karolinskas barnakut så är han den yngsta person som smittats med corona. Några har fötts med det, men han är tydligen den yngste. Det sägs att barn nästan inte kan få det, men det är bullshit! Det handlar nog om att inte skapa panik, säger Johan Jureskog upprört.

Foto: Privat.
John John Jureskog insjuknade också, bara fem veckor gammal.

På måndagen efter John Johns insjuknande visade det sig att både Paulina och Johan hade fått corona.

– Vi hade inte känt av det speciellt mycket, men mina smaklökar försämrades och det kom ganska sent, annars hade vi reagerat tidigare.

– Då bestämde vi oss för att åka ut på landet och vi bunkrade en massa mat. Men den eftermiddagen fick John John feber igen så vi tvingades åka in och han blev inlagd igen.

Sonen fick komma hem dagen efter, men efter bara ett dygn på lantstället så var det samma visa.

– Paulina var så nervös och jag fick ta hand om vår dotter Greta. Och vi hann bara vara på landet ett dygn innan det var dags igen, då blev det en ganska lång vända på tre dygn på sjukhuset.

Svärfar drabbades också

Nu klarade sig familjen bra, men Johan Jureskogs svärföräldrar hade träffat dem bara några dagar innan John John blev sjuk.

– Den stora bajsmackan är att vi hade haft mina svärföräldrar hemma som barnvakter och min svärfar Håkan åkte på det här. Han var riktigt under isen, han har gått igenom gastric bypass och han har varit med om dubbel stroke så det var inte bra att han fick det, han är verkligen riskgrupp. Men han har klarat sig ganska bra, han har varit inne en vända på akuten för att det har varit svårt att andas, men nu är han bättre och vi ska fira Paulina födelsedag idag.

Publicerad:

LÄS VIDARE