Klarna lanserar sparkonton: ”Finns plats på marknaden”

Av:

Publicerad:

Klarna tänker ta upp kampen med storbankerna.

Betaltjänstjätten lanserar sparkonton med upp till 1,61 procents ränta.

– Sparande är en central del av shopping, säger produktchefen David Fock.

Ett Ryanair för banksektorn. Så beskrev Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski sin målsättning när företaget beviljades banklicens för tre år sedan.

Nu tar den svenska betalningsgiganten ett nytt steg på vägen och lanserar sparkonton. Räntan ligger i nuläget på 0,96 procent med fria uttag. Den som kan tänka sig att låsa upp slantarna i 24 månader får en ränta på 1,61 procent.

– Det har länge funnits en efterfrågan på sparkonton från våra kunder, säger David Fock, global produktchef på Klarna, i ett pressmeddelande.

– Med tanke på hur många svenskar som har sina sparpengar på konton helt utan ränta så ser vi att det finns en plats på marknaden.

David Fock, global produktchef på Klarna.
Foto: Press
David Fock, global produktchef på Klarna.

Finns flera konkurrenter

Storbankerna har vanligtvis nollränta på sparkonton utan bindningstid. Det finns dock gott om mindre aktörer som erbjuder räntor som är i nivå med Klarnas.

Sevenday Bank, Northmill Bank och PRA Spar har alla konton med 0,95 procents ränta och fria uttag. I likhet med Klarna omfattas dessa konton av den statliga insättningsgarantin.

Ska finansiera tillväxt

Olle Aronsson, grundare av techsajten Breakit, skriver i en analys att Klarna sannolikt kommer att använda sparpengarna till expansion i nya länder:

”Med sparkonton får Klarna en stabil och potentiellt väldigt stor finansieringskälla, som backar upp en snabbväxande utlåning.”

Publicerad:

LÄS VIDARE