Pasta med gräddig laxsås
Så tillagar du den godaste laxpastan
Krämig pastasås med lax sitter aldrig fel på middagsbordet. Ett enkelt och snabbt middagstips. Och dessutom är det jättegott.
Pasta med gräddig laxsås
Portioner: 4 portioner Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser:
400 g pasta, t ex fusilli eller tortiglioni
1 gul lök
ca 500 g laxfilé, gärna fryst och halvtinad
smör att steka i
3 dl crème fraiche
1 ½ dl vispgrädde
1 kruka finhackad dill
2 msk koncentrerad hummerfond
2 msk färskpressad citronsaft
salt och citronpeppar
Så här gör du:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Gör laxsåsen under tiden: Finhacka löken. Skär laxfilén i små tärningar, cirka 1,5 x 1,5 cm. Värm upp en stor stekpanna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs i ytterligare några minuter.
Tillsätt crème fraiche, grädde, dill (spara lite att garnera med), fond, citronsaft och låt koka upp. Smaka av med salt och citronpeppar
Vänd försiktigt ner pastan i såsen och servera tillsammans med sockerärter, sparris och eventuellt citronklyftor.
Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette (foto), Bonnier Fakta.
Tips på tillbehör för servering:
kokta, strimlade sockerärter och sparrisbitar
ev. citronklyftor