SDU:s påstådda kris existerar inte

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jessica Ohlson SDU: Förbundet är större än någonsin

Jessica Ohlson ingår i avgående Gustav Kasselstrands och William Hahnes falang inom Sverigedemokraternas ungdomsförbund och stöttas av dem i ordförandestriden
Jessica Ohlson ingår i avgående Gustav Kasselstrands och William Hahnes falang inom Sverigedemokraternas ungdomsförbund och stöttas av dem i ordförandestriden

Under Almedalsveckan meddelade Tobias Andersson att han inte längre kandiderar på SDU:s förbundskongress i september eftersom det enligt honom själv ”vore patetiskt” att lansera sig själv som ordförande. Det är ytterst oseriöst att först döma ut sin egen kandidatur för att sedan på ett par dagar göra en helomvändning och lansera sig själv som ordförandekandidat. Att leda ett stort och växande förbund som SDU kräver hängivenhet, det är ett stort beslut som påverkar hela ens liv och knappast något man bestämmer sig för över en natt. Av kärlek och pliktkänsla till SDU är vi redo att satsa 110 procent och därför har vi aldrig tvekat inför vår kandidatur.

Våra visioner för SDU omfattar framför allt tre viktiga punkter.

Vi behöver bredda oss politiskt genom att utöver invandringspolitiken också profilera oss i frågor som utbildningspolitik och kriminalpolitik.

SDU behöver växa i målgruppen unga tjejer genom att lyfta fram kompetenta kvinnliga företrädare.

SDU ska stå för partiets kompetensförsörjning genom att fostra morgondagens sverigedemokrater. Det är vår självklara och uppriktiga vilja att ha ett gott samarbete med moderpartiet inför valrörelsen 2018.

Tobias Anderssons uppfattning att SDU har ”körts i botten” går inte att ta seriöst. Förbundet är större än någonsin sett till antalet medlemmar, aktiva och föreningar. Det är något vi alla borde vara stolta över, samtidigt som vi naturligtvis inte är nöjda där. Därför kandiderar vi – för att hela den sverigedemokratiska rörelsen mår bra av ett aktivt och välfungerande ungdomsförbund.

Jessica Ohlson, ordförandekandidat, SDU

Adam Berg, vice ordförandekandidat, SDU

Eddie Ek, andre vice ordförandekandidat, SDU

Publicerad: