Debatt

Bah Kuhnke uppviglar till motsättningar

Replik från SD om om rasism och politiska samarbeten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Hade Alice Bah Kuhnke genuint brytt sig om mänskliga liv hade hon inte lierat sig med dem som manar till demonstrationer och upplopp under en pågående pandemi, skriver Charlie Weimers, SD.

DEBATT

REPLIK. Hade Alice Bah Kuhnke genuint brytt sig om mänskliga liv hade hon inte lierat sig med dem som manar till demonstrationer och upplopp under en pågående pandemi.

Hon hade inte heller använt en medvetet osaklig retorik mot SD väl medveten om att det spär på motsättningarna och hatet mot majoritetssamhället på ett sätt som kan få ödesdigra konsekvenser.

Genom att måla upp en absurd och felaktig bild av det svenska samhället som genomsyrat av rasism och utmåla alla med invandrarbakgrund som offer spär hon på hatet mellan människor och legitimerar våldshandlingar från ligister som inget annat vill än upplopp.

Sanningen är att det strukturella våldet i dagens samhälle inte handlar om extremistiska sekter som förföljer och lynchar färgade eller om våldsbejakande huliganer som begränsar rörelsefriheten för invandrare.

Den som vill beskriva verkligheten ärligt och oförvrängt kommer tyvärr tvingas konstatera att den nya gängbrottsligheten och det eskalerande skjutvapenvåldet till övervägande del utövas av personer med invandrarbakgrund.

Det är ungdomar med ursprung utanför Europa som syns manifestera våldskapital, driva runt i förorter och genom otrygghet successivt begränsa de tider och platser där människor kan röra sig fritt. Våldtäkter och rån riktas i stor utsträckning mot de som uppfattas som just svenskar. En tilltagande benägenhet att uttalat rikta gärningar med förnedrande inslag eller övervåld mot etniska svenskar eller icke-muslimer borde oroa fler.

Att människor ibland skuldbelägger invandrare som kollektiv för hur invandringspolitiken kommit att utformas och dess konsekvenser för Sverige är sorgligt. Men det borde även få Alice Bah att vara mer ödmjuk om sitt eget partis roll i detta misslyckande, hellre än att rikta mobbens sökljus mot Sverigedemokraterna.

Det finns grupper som har ett aktivt intresse av att splittra Sverige. Samma ligister som bränner bilar och kastar sten i förorterna tar varje ursäkt för att motivera förstörelse och våld mot polisen. Muslimska fundamentalister bygger informella maktstrukturer med syfte att förmå invandrare att inte assimileras till det svenska samhället. De kriminella ligorna arbetar metodiskt för att driva ut majoritetssamhällets institutioner från ”sina” områden för att kunna verka fritt.

Det är dessa grupper vars ärende Alice Bah Kuhnke går när hon underblåser splittring.

De som drabbas mest av den splittring som skapas är de invandrare som vill integreras men blir kvarlämnade i bostadsområden när svenskarna flyr. Många känner ett stygn i hjärtat när de ser det otack som riktas mot svenskarna och det land som sannolikt är det mest toleranta och generösa i världen.

Nära dubbelt så många utlandsfödda väljer SD framför MP. Det är inte för att de är rasister, utan för att de hatar att förminskas till ansvarsoförmögna offer och vill göra vad de kan för att återetablera en sammanhållning i Sverige. De imponeras för övrigt inte av knäböjande poliser. De förväntar sig en polis som upprätthåller ordningen.


Charlie Weimers, Europaparlamentariker (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Läs hela debatten här

Publisert:

LÄS VIDARE

DEBATT Dumpa SD om du bryr dig om oss, Ebba Busch

ÄMNEN I ARTIKELN

Protesterna efter George Floyds död

Charlie Weimers

Alice Bah Kuhnke

Sverigedemokraterna

Miljöpartiet

Migrationspolitik

Flyktingpolitik