Annons

En digital mattelärare, är det möjligt?

ALBERT

Det kan vara svårt som förälder att få ihop vardagen med jobb, träningar, matlagning och läxläsning. Samtidigt är det många föräldrar som känner ångest för den alltmer växande skärmtiden hos barnen.

Med den digitala matteläraren Albert kan du se till att ditt barn får den hjälp och stöttning som hen behöver – digitalt.

Ingenjörerna bakom den digitala matteläraren Albert säger att det i dagsläget inte är helt möjligt att ersätta en fysisk person, men att teknik i stor utsträckning bör användas som ett värdefull komplement.

– Albert sover inte, är inte stressad, blir inte störd av externa faktorer och påverkas inte av dagsformen. Han är alltid tillgänglig för att hjälpa barnen med matten, säger en av grundarna Salman Eskandari.

– Många av oss som står bakom Alberts utveckling är själva föräldrar och drivs väldigt mycket av möjligheten att erbjuda "vettig" skärmtid med mjukvara som faktiskt utbildar våra barn, säger fortsätter Salman Eskandari.

EXTERN LÄNK:

Just nu: Prova Albert gratis i 2 veckor helt gratis. Skapa ett konto till ditt barn idag!

"Inte jobbigt att plugga"

Tara från Stockholm går i årskurs 9 och är en av alla elever som använder Albert.

– Det är väldigt praktiskt på vägen till och från skolan och träningen, eller när man varit sjuk någon dag.

Att plugga känns i dag inte lika jobbigt och Tara gillar att allt hon behöver finns direkt i mobilen.

– På något sätt känns det som att det inte är lika jobbigt att plugga när man bara behöver ta fram mobilen i stället för att packa upp penna, bok och block.

Från första klass till gymnasiet

Nu kan Albert hjälpa alla barn från förskoleklass ända upp till andra året på gymnasiet. För de yngre barnen upp till årskurs 4 är Albert mer anpassat som ett spel med banor, utmaningar och poäng för att göra inlärningen rolig. För de lite äldre barnen är Albert mer fokuserad på att lära ut uppgifter, erbjuda lektioner och tester.

– Det är viktigt att vi anpassar upplevelsen och pedagogiken till varje elevs behov och ålder för att skapa ett relevant innehåll, säger Eva Johansson bolagets innehållschef.

EXTERN LÄNK:

Just nu: Prova Albert gratis i 2 veckor helt gratis. Skapa ett konto till ditt barn idag!

"Vet att man hjälper många"

Sedan Alberts lansering i Sverige har tjänsten hjälpt över 100 000 elever och i dag är tjänsten populärare än någonsin med hundratals nya elever och familjer som ansluter sig varje dag. 

– Målet har alltid varit att, genom teknik, tillgängliggöra kunskap för så många elever som möjligt samtidigt som vi vill hjälpa föräldrarna. Det är extra kul när det finns ett så pass stort intresse som det gör just nu, då vet man att man hjälper många, fortsätter Eva Johansson.

Alberts företrädare är noga med att tjänsten passar bra för alla olika typer av elever. Då tjänsten möjliggör för användaren att välja olika svårighetsnivåer passar den lika bra för de elever som behöver lite extra stöd i matematiken som för eleven som behöver en extra utmaning.

Just nu kan även alla familjer i hela Sverige prova Albert helt gratis i två hela veckor utan någon bindningstid eller uppsägningstid.

EXTERN LÄNK:

Just nu: Prova Albert gratis i 2 veckor helt gratis. Skapa ett konto till ditt barn idag!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.